Valon valtakunta, 1994

Ihastuin Majvikin vanhaan Jugend-linnaan Kirkkonummella. Paikka oli tyhjillään ja menossa remonttiin kun vuokrasimme sen levytyspaikaksi. Homma oli tietysti paljon hankalampaa kuin studiossa mutta uskoin löytävämme toisenlaisia työtapoja akustiselle levylle uudessa paikassa. Majoituimme Kaartamon kanssa kahteen hääsviittiin jo etukäteen kyttäilemään kummituksia.
Äänitimme pyöreässä tornissa ringissä istuen ja mahdollisimman livenä. Alunperin ajatus oli tehdä minimalistinen muutaman soittajan levy mutta mopo karkasi linnaidean myötä saman tien käsistä: kavereita alkoi pyöriä holveissa tuvan täydeltä. Kolhoosistamme tehtiin myös hämyisä tv-dokumentti.

Kokoonnuimme Majvikiin vielä session jälkeen juhlimaan 35-vuotissyntymäpäiviäni. Valokuvaaja Timo Malmi oli valmistanut salaa multivisioesityksen vaiheistani ja esitti sen yöllä linnan pihalla. Timo käytti ns. Perhosformaattia jossa kuvakollaasi heijastettiin tanssijan elossa pitämään suureen kaapuun. Muistan tämän erityisen voimakkaasti myös siksi, että Timo kuoli myöhemmin traagisesti moottoripyöräonnettomuudessa.

About the author: admin