Siksak, 1996

Kaipasin Q.Stone-yhtyeen bändisoundia ja erityisesti Silvennoisen kitarointia. Niinpä päätimme tehdä levyn Hessun Rest-bändin kanssa joka oli runsaiden Kummelikeikkojen myötä vahvassa vedossa.
Asetuimme Porkkanaryhmän tuotantotaloon Tampereelle jossa äänitimme levyn hyvin tiiviissä tahdissa reilun viikon aikana. Tauoilla kaverit kuvasivat sketsejä ja kaatuilivat peruukkeineen. Munasillaan pyöriminen jatkui perinteitä kunnioittaen – tästä Freudilla varmaan olisi jaettavaa…

-Keikkailimme tuohon aikaan paljon ja yhdessä koheltaminen toimi ja oli hauskaa. Nykänen sukkuloi tapansa mukaan muutamaa kiertuetta ja levytyssessiota samaan aikaan. Muistan eräänkin aamun Vaasassa jolloin Anssi heräsi hotellihuoneeni lattialta palttoo päällä, lippahattu päässä ja kapulapussi kainalossa. Juna Helsinkiin oli lähdössä ja mies ryntäsi taksiin. Junaa ei saatu kiinni ja kaveri paineli MTV3:n harjoituksiin samalla taksilla vain todetakseen, että tuuraaja oli jo paikalla. Ja illaksi keikallemme jonnekin pohjoiseen. Anssi ei ole varmaan vieläkään kertonut asiasta puolisolleen Susa Nykäselle joka keikkojamme myi, joten pysykää vaiti.

– Jälkeenpäin ajateltuna notkeita aikoja, mutta muistan koko jakson melko sameana ja taisin olla aikalailla sekaisin.

ei kirkkaita muistikuvia

”ote kirjasta: Q – Lauluntekijän Tarina (WSOY, 2006).

About the author: admin