Seepran varjo, 1997

Jatkoimme Silvennoisen bändin kanssa Porkkanaryhmän talossa mutta soittajarinki laajeni entisestään. Levyllä vierailivat mm. mm. Dj Slow, Aleksi Ahoniemi, Seppo Kantonen, Pekka Kuorikoski ja Andrej Nowak.

Bändiini liittyi tuolloin myös vibrafonisti Arttu Takalo jonka kanssa sittemmin olemme tehneet kiinteästi yhteistyötä. Arttu on nerokas säveltäjä ja umpimusikaalinen soittaja jonka pelinavaus oli unohtumaton. Olimme keikkamatkalla Konneveden bluesfestareille jossa olen toistaiseksi saanut olla ikuisuuskiinnityksellä. Arttu nousi bussiimme vain saadakseen kyydin omalle keikalleen mutta sai matkalla tiedon homman peruuntumisesta. Koska vibrafoni oli autossa ja mies vapaana Arttu kiipesi bändimme mukana Konnevedellä lavalle ja soitti loistokeikan jamipohjalta. Sen jälkeen Arttua ei ole juuri kyydistä jätetty. Kustansin pari Artun soololevyäkin harrastuspohjalta – ne ovat leffoja joita voi katsella silmät kiinni.

Seepran varjo oli minulle otsikkona tärkeä kuvatessaan mustavalkoisuuden taakkaa ja jäähyväisiä välivaltaisen helpoille ratkaisuille. Lauri Eriksson kuvasi jopa kannen lopullisen kuvan polaroidilla teemaan liittyen.

Halusimme rumpusoundiin karumpaa otetta ja Nykänen suljettiin pannuineen Porkkanaryhmän vessaan. Soitosta tuli varsin maanläheistä pöntöllä istuen.

”ote kirjasta: Q – Lauluntekijän Tarina (WSOY, 2006).

About the author: admin